CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Rabu, 18 April 2012

Dimana penguatkuasaan undang-undang jalan raya??!

Assallamuallaikum


Ni nak habaq mai..tu diaaa..haha..tadi masa on the way balik keje.Jay ambil lorong belah kanan..jalan ada dua lorong je.lpas tu ternampak kejadian ni..Orang punyerlah lama beratur tiba2 selamba rock jer teksi tu memotong ikut lorong kecemasan.Tiap2 hari macam tu.Kalau penguatkuasa tidak mengambil tindakan selagi itu kesalahan ini pasti berulang-ulang setiap hari.


Pihak berkuasa ambillah tindakan pada pesalah trafik agar tidak ada yang berani melakukan kesalahan trafik.Tahun ini sekali pun tidak ada penguatkuasa yang membuat operasi di kawasan dalam gambar tersebut.setiap hari jalan yang hanya mempunyai 2 lorong akan menjadi 3 lorong.termasuk lororong kecemasan yg digunakan oleh individu dan kenderaan awam yg tidak bertanggungjawab.


Harap pihak berkuasa ambillah tindakan utk membendung masalah ini..Lakukan operasi sekerap yang boleh.Bukan Jay je merungut malahan orang sekeliling juga sama.


Sama-samalah kita mematuhi undang-undang jalanraya.Pandu cermat Jiwa selamat.Ingatlah orang yang tersayang..


Published with Blogger-droid v2.0.4

10 ulasan:

Nurul Akmal berkata...

Nilah jadinya kalau org tak takut akan undang2 jalan raya..

Jobless Girl berkata...

Pemandu yang tak bertanggung jawab ni.

Jay berkata...

Nurul:yups..itulah pasal.kalaulah ada emergency tak ke susah nak lalu...huh

Jay berkata...

Jobless Girl: memang..dahalah kenderaan awam pulak tu..

Iam Yanty berkata...

Normal la tu Jay , org yg tak tahu erti sabar .. jgn kita ikut sm n myusahkan pengguna jln ry lain yg memerlukan lorong kecemasan ketika perlu.

Cik Retiss berkata...

sekarang kan,org bawak pelan pon kene langgar...

Bro Framestone berkata...

dorang ada di lokasi speed trap he...23x

Jay berkata...

Iam yanty:betul..setuju sgt..

Jay berkata...

Cik retiss:betul sebab x mematuhi peraturan jalan raya..

Jay berkata...

Bro Framestone:ni mesti bro ada dgn dorang ni kan??hahaha