CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Selasa, 5 Julai 2011

Pokok!!!!!!

Hello to all blogger!!!!!
Peace be with you all!!!!
Assalamuallaikum...hye...hawau korang today..hahahaha...giler aku wehhh..Aku sobona eh nak cerito kek ekau semuo...Kalau korang tengah dalam keadaan sedih or ape sajelah kan yg melibatkan emosi,korang akan pergi ke mana??bila sedih je tempat tu yg korang akan tuju...bukan tuju lagu ok....hehehe..

Kalau aku sedih mesti aku akan pegi tempat ni...tempat tu adalah atas pokok...hehehe..bukan nak jadi beruk ke,orang utan ke ataupun spesis yg sama waktu dengannya..Sebab kat kampung aku ni ada satu pokok yg tinggi dan ada pondok kat atas tu..but sekrang dah takde dah pokok tu..sedih juga..

kalau dulu...bila aku sedih or boring,aku akan lepak kat pondok atas pokok tu...pemandangan yg cantik dan angin yg sedap sangat..bila lepas makan tengahari..aku mesti akan ke pondok tu untuk tido...angin pun sedap je..takyah pasang aircond...pokok tu memang tinggi..kalau jatuh confirm patah mematah..

Pondok tu pernah terbakar 2 kali...pertama akibat main api kat dalam tu...yang kawan aku pun bengong...dah tahu pondok tu dari kayu,still nak pasang api kat dalam tu..dan kali kedua apabila pondok atas pokok tu di jadikan port untuk bermain meriam buluh...sekali minyak tumpah habis terbakar..sepupu aku takyah turun guna tangga...dia terjun je dari ketinggian tingkat 3 owh...nasib dia ni terrer bab landing melanding ni...hehehe

Tapi sekarang dah tinggal kenangan pondok tu..pokok tu pun dah takde..huhu..dah takde tempat nak lepak dan menghilangkan kesedihan...teringin lagi nak rasa seperti itu..huhuh..kalaulah aku dapat undurkan masa kan best...huhuhu

Lebih kurang macam nilah pondok tu..tapi tinggi lagi pokok dia...ihsan Google
SMILE ALWAYS!!!!

12 ulasan:

cik ayin berkata...

suka duk atas pokok..tapi takde rumah la..duk atas dahan tu..cari buah..haha

Syah_Ridzeah berkata...

ini mesti kes dating ma bunian tu yg port lepak di pokok.. hahaha.. =p

blog saya ;D

aizamia3 berkata...

teringat masa kecik.. time musim buah paling happening, tak mainler petik dari bawah pokok, dah tentu atas pokok.. selagi tak dijerit selagi tulah akan ada atas pokok.. hikhikhik..

cik rama-rama berkata...

bah, sa kalo sedeh tidur jak lar..hihihi..

tido..tido..tido...pastu ehh...ak sedey erk tdy?? lpe pula.. = ="

Jay berkata...

@cik ayin:hahaha..yg tu confirm tiap musim buah..hahaha...JAy suka panjat pokok durian..hahahaha

Jay berkata...

@Syah_Ridzeah:teda bha ko ni...mana ada org bunian..kalau ada,lama suda aku kawin sama dia..hahaha

Jay berkata...

@aizamia3:hahaha..betul tu..Jay suka panjat pokok buah..tp tengok jenis pokok lah..kalau yg mudah patah confirm tak panjat..hehehe

Jay berkata...

@cik rama-rama:hahaha..ko ni...ko sedih pun ko xiungat sudah..hahaha....

Syah_Ridzeah berkata...

hahhaa, ya bha pulak kan..

et berkata...

owh jai...happening giler klu kekecik dulu buat pondok...aku dulu takderla pondok atas pokok kat bawah jerk..tapiiiiiii memang besh...hahaha kenangan sungguh

Jay berkata...

@et:haha..mmg masa kecik menyeronokkan.lebih2 lagi bila sepupu sepapat yg satu kepala berkumpul semua.hehe.

Cik Aan Nabihan berkata...

tak pernah panjant pokok. sebab sr kecik duk kl.. :p