CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Selasa, 19 Julai 2011

Menghina dan Mencerca????

Hello to all blogger!!!!!
Peace be with you all!!!!

Assalamuallaikum...Bersama lagi kita dalam rancangan..........takde pape rancangan pun..hahaha..just nak cakaplah pasal tajuk di atas..Mesti korang penah kena kan???lebih-lebih lagi serangan dari cik anon @anonymous...kan kan kan...

Aku baru-baru ni terlihat kat ruangan komen-komen blog kengkawan aku termasuk my BFF punya blog..bila melihat komen daripada cik anon ni ya rabbi...punyalah orang kate kalau jantung ni timing bom dah lame meletop...hehehe...aku terfikirlah kan kan kan..kenapa cik anon ni lebih banyak mengutuk orang dari memberi kebaikan???

Perkara pertama yang aku terfikir...Apa yang dorang dapat bila mengutuk atau mencerca orang....Apa faedah yang dorang dapat???bagi aku totally 0%...infinity...Takde faedah pun...ada satu faedah yang akan meningkat bila cik anon mengutuk atau mencerca orang...faedah ni memang akan meningkat setiap kali dia buat benda ni...faedah dosa di akhirat nanti..confirm berjaya weh....berjaya dapat kelas pertama ke neraka..hahaha...aku bukan tuhan kan nak tentukan org masuk neraka ke tak...tapi korang fikirlah apa yang korang dapat...

Perkara kedua yang aku terfikir...adakah dorang ni dapat kepuasan dengan cara ni???bagi aku ni bukan caranya..banyak benda lah korang boleh buat...pegi memancing ke...cari kumbang yang sesat kat rambut yang tak terjaga tu ke...dan yang aku cadang ni lebih afdal korang buat dari korang dok mengutuk orang...baik korang perbanyakkan solat dan baca al-quran..lebih baik...dapat pahala..lebih-lebih lagi bulan syaaban ni samapai lah ramadhan nanti...pahala berlipat kali ganda...bukan nak mengajar ke ape ke..tapi sekadar mengingat sebagai sesama manusia...

Dan perkara ketiga...Kenapa korang takut sangat nak bagi nama sebenar????nama punyalah bagus mak abah dah bagi tapi nak sorok-sorok pulak...aku tahu korang sorok sebab kalau korang kutuk orang,orang tak tahu siapa identiti korang kan???memang sesiapa pun tak tahu siapa korang kalau korang guna anon..tapi ingat!!!!!!!!!! Allah maha mengetahui siapa korang dan apa yang korang buat...

Keempat....aku dah penat nak cakap...kita sambung nanti ye.,...hehehehe..tunggu sambungan kedua nanti...kepada cik anon semua...aku hormati korang sebagai manusia..tetapi tindakan korang untuk mencaci or mencerca memang aku tak sokong...tapi kalau memberi nasihat yang baik untuk kebaikan bersama memang aku sokong.....aku doakan semoga korang mendapat rahmat darinya...

SMILE ALWAYS!!!!!!

18 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

name saye best
anisa hang tuah

hehek

Izyan Masri berkata...

KIHKIH.SOKONG ENTRY JAY NI.HIDUP JAY!HAPUSKAN CIK ANON ! :D

Jay berkata...

@anisa hang tuah:hah..betul tu..korang tengok nama anisa bukan main cantik lagi..best nama dia kan kan kan...hehehe

cik rama-rama berkata...

alar..anon ni ade benda tak puas hati dye guna r anon..takut dgn org lar tu.. boooo

Jay berkata...

@Izyan Masri:wah wah wah..kan main dia sokong kite..hahahaha..tq tq tq....

nuruashia ♥ berkata...

adakah den yg ekau mksud BFF tu?? alahai eheheh..terharu..thanks jay..

= d = berkata...

cik anon xde keje la tu..
:p

Wyna Nubies berkata...

As Salam,

betul3...anon yg sengal...
tp,nasib baik anon yg singgah kat blog wyna semua baik2..xde pun nak cerca or hina..wahaha~ ;p

Jay berkata...

@cik rama-rama:itulah pasal..dia memang selalu tak puas hatilah...:)

Jay berkata...

@nuruashia:sudah gaharu cendana pula,sudah tahu bertanya pula..hehehehe

gadis kepastian berkata...

sokong...

Jay berkata...

@=d=:dah takde kerja dah tu yang jadi anon tu..hehehe

Jay berkata...

@Wyna Nubies:hehehe..alhamdulillah...
kalau anon yang bagus takpelah...boleh buat kawan..hehehe

Jay berkata...

@Gadis Kepastian:thanks..hehehehe

deqma129 berkata...

just drop by n say hi!

mrs puex berkata...

Salam kenal dari geng blog pepel..

singgah sini n folo..jom folo saya pulak..tq!

:D

aniswany berkata...

XDA LAGI LA CIK ANON YG KOMEN BLOG ANIS =) CIK AINON ADA KOT =P

Chempaka Sari berkata...

Azza tak kisah sgt kalau diorang nk luahkan pendapat ttg satu perkara tapi malu nak reveal nama sebenar.

Tapi, bila da mula OFF TOPIC rasa macam geram dan kelakar jugak... ehhehe. Buang masa je diorng ni.