CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Selasa, 24 Mei 2011

SEGMEN FILEM KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Bermulalah pengembaraan Kapten Jack Sparrow bersama krew2 Balack pearl.
"Hoi MTT!!Apa ekau buek tomonung kat situ???Nak jadi macam Nuramina kah??Ayu sangatlah tu."dengan berlagaknya Jack Sparrow memaki hamun MTT.
"Hoi Jack Sparrow!!Mentang2 ko kapten,jangan suka hati nak marah oranglah."Kata Famili Ceria kepada Jack Sparrow. Keberanian Famili Ceria itu disokong cik pulau, fRaMe+LenSeS, Syuhadah Razali dan zieha hisham.


"Apasal korang ni??aku gurau jer lah..Itupun nak serius."
Dari atas tiang layar,Ujang9897 menjerit."Woi kapal Flying Dutchmans dah sampai.Cepat siapkan diri!!!!"
"Apa??dah sampai?cepatnye??"Kata L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n kepada onenie.
"Apa korang tunggu lagi?cepat siapkan meriam.Kita akan berperang dengan kapal Flying Dutchman."

Di atas kapal Flying Dutchmans,Kapten Davy Jones aka gadis melayu mengarahkan budak2 suruhan beliau iaitu Lieyda, greenappleku.com, aku bukan captain....haha, dan Cik Cikki.
"Woiii..kita akan berperang sebentar lagi...Siapkan meriam semua..Kita tawan Black Pearl"
"Baik Kapten!!!"Kata anak2 kapal.

Tiba-tiba datang lagi satu kapal nak join berperang.Nama kapal tu Tongkang Pecah.
Kaptennya ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han..Anak2 kapalnya terdiri dari ateyya, MAK DARA, geminigurlz, mynameismy @ My dan Abdul Farique..

Sedang ketiga-tiga kapal tengah bersiap sedia nak berperang dtg lagi sebuah kapal bernama Kapal Malin Kundang yang diketuai oleh MISS QASEH SAIFUDIN berserta anak2 kapalnya iaitu eryzi90, Nisha, mamaDiana (captain), Nadya O'Conner, dan nmirmo.

Tak lama lepas tu datang lagi sebuah kapal yg dinamakan Kapal Kapala.Diketuai oleh kapten zacky ~786~ berserta anak2 kapalnya Ez0Lleee, azizul, Izzat Nazmi, kemboja85 dan Areliff.Kapten memberi arahan supaya bersiap untuk berperang..

Muncul lagi sebuah kapa yang diberi nama Kapal Putar alam.Kaptennya cpahniza disertai anak2 kapalnya iaitu AzzAh, Liza @ Adzriel AB, CiK EmMa, azie dan ♥yaya budak suka embun♥.Mereka pun bersiap untuk berperang..

Bila Jack Sparrow a.k.a Jay memberi arahan untuk menembak,semua kapal terus menembak antara satu sama lain.Dan akhirnya Kapal Black Pearl aku hancur di bedil oleh semua kapal2 lanun tu..jahat kan dorang..akhirnya aku mengalah dan menampar diriku sendiri.Dan terjun dari tiang layar ke dalam laut..

Aku terasa badan ku dibasahi air..Rupanya mak aku simbah aku dengan air sebab tak bangun2 bila dikejut..hahaha..Sekali mimpi der...
Apasal semua geng blogger aku ada dalam mimpi aku ek??


P/S:Klik gambar di atas untuk menuju ke alam kreati Abg Ben..ehehe

10 ulasan:

saiazuan berkata...

haha kisah pirate gk :D


http://eleventx.blogspot.com/2011/05/segmen-filem-kreatif-aku-bersama-ben.html

Abdul Farique berkata...

Assalam Jay , seperti yang saya katakan tadi . Jay watak Utama dalam cerita filem saya .. tadaa : http://jai-diari.blogspot.com/2011/05/segmen-filem-kreatif-aku-bersama-ben.html .

anyway cerita jay the best ^_^

+_Miss.Jannah_+ berkata...

chait..mimpi..hehehe

Nur Liyana berkata...

nak tergelak pun ada!!!hahaahhaaha

nanibahaudin berkata...

ceh! mimpi!
hahaha... ^^

Chempaka Sari berkata...

Hoho berangan...


XOXO, Chempaka Sari

umie berkata...

salam perkenalan dari blog ben ashaari,singgah & follow u...
nice story hehehe...(",)
jom singgah sini
http://sitiumairahsaat.blogspot.com

::Mastura Zakaria:: berkata...

ni aku bukan captai dah dtg..hahah

shopping2u berkata...

oHooo.. tahniah terpilih :)

sy dtg follow..jiran ben ashaari tu je

cpahniza berkata...

tudieennn cpahniza jd kapten...walawehhhh!!