CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Selasa, 3 Mei 2011

Hello to all blogger!!!
Peace be with you all!!!!!

Assalammualaikum.Salam ceria dari aku untuk semua.Mesti korang rindu aku kan? kan? kan?(cakaplah korang rindu,taklah aku syok sorang-sorang).
Hari ni aku nak cerite apa yang jadi kat aku di tengah-tengah malam buta hari sabtu yg lepas.
Masa tu waa bangun dalam jam 2 pagi camtu lah.(wah ayat mat rempit tu??)masa tu waa bangun nak gi dapur.Watpe??.der,waa pegi dapur takkan nak basuh kain pulak?Waa nak pegi minumlah der.Masa waa dah on the way pegi dapur,tiba-tiba mata waa jadik gelap.waa terus jatuh terduduk kat atas lantai.Nasib kepala waa tak terhantuk kat kaki meja besi tu.Lama juga waa terduduk,adalah lebih kurang 1 jam.(jangan caya,tipu je budak ni..)Lepas tu waa bangun terus masuk bilik tido.Tak jadi waa pegi minum.Esoknya waa balik kampung sepupu waa kawin.punyalah penat.sampai tengah malam baru waa dapat tido.

Ni waa nak cerite kat korang.Hari tu waa pegi naik keretapi baru.Jadi perjalanan waa dari terminal KK sampai ke Beaufort.Kalau korang tak tahu kat mana tu,search je kat google.Bila train baru ni confirmlah ramai org kan..nasib waa baik dapat tempat duduk.Kalau waa lambat sikit confirm waa berdiri selama 3 jam nak sampai kat Beaufort.Waa sampai kat sana lebih kurang jam 10 pagi.Waa pun apa lagi roundlah bandar tu kan.Tapi yg tak bestnya waa kena balik kat station dalam jam 10.30.Train bertolak dalam jam 11 pagi.On the way balik ni adalah aweks2 yg naik train ni.Waa tetap duduk,tapi yg tak bestnya aweks2 ni berdiri punyalah dekat dengan seat waa.Habis muka waa yang macho ni kene sondol dengan handbag.(Macho ke bro??)Waa control lagi.Tak lama lepas tu aweks2 ni layan lagu kat handphone pulak.kalau pakai earphone takpe,ni dah pasang kuat2,speaker pulak  dekat telinga waa.Waa dah panas.Rasa nak tegur je aweks tu.Betul2 tak sopan dengan pakcik2 & makcik2 yg dok ayik pandang kat diaorang.Nasib baik lah waa ni bukan lelaki yg suka nak jatuhkan maruah orang depan orang ramai pulak tu.Waa tetap sabar dengan penuh keimanan dan taqwa sambil waa berzikir dan melihat keindahan alam ciptaa tuhan.(Bajet alim je budak ni)Tapi memang betul,kenapa budak zaman sekarang tak ada lagi perasaan malu atau sopan bila berhadapan dengan orang yg lebih tua??Salam pun bila di suruh cium tangan baru nak buat.Apa lah nak jadi budak2 bangsa kita ni.Jadi renung-renungkan dan selamat beramal.Aik dah jauh menyimpang ni sampai masuk trademark prof.izzudin plak.



Muka aku dalam train
Dalam toilet sempat lagi bergambar. :)
Tengah memikirkan masa hadapan.

My new hair..Macho tak?Cakaplah macho supya aku tak persan sorang-sorang..

P/s:Apa pun kita sama-samalah jaga kesopanan kita seperti dalam rukun tetangga..opsss.Rukun negara yg kelima iaitu kesopanan dan kesusilaan.

10 ulasan:

Azeanthy Paiman berkata...

Utamakan rukun negara dalam segala hal!nice advise here.

however, lama sdh x pg bjalan2 d keretapi sana tau..

Jay berkata...

@Azeanthy Paiman:yakah??bah ada masa jalan2 lah bah..keretapi baru sudah tau..ada aircond sudah..hehehe

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

Memang kejam pagi² da buat MAK marahhh!!! isk3...

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

komen dari entry nie
Memang kejam pagi² da buat MAK marahhh!!! isk3...


tula psl, nie da bole wat kol da.. baru jek ok.. tak sempat nk gegar maxis, heheh :P

syuwai berkata...

aiks.. orang sabahan gak ke??

hehehe

Jay berkata...

yups..syuwai pun sabahan juga ke??hik hik..

Izyan Masri berkata...

FUYOOH.DARI KK KE BEAUFORT.NAK JELES LAH T_T

Jay berkata...

@Izyan..ada masa dtglah Sabah ni..boleh Jay bawa Yan jalan -jalan naik ketapi..hahaha:)

fadh leyanie berkata...

hakhak muka lu kena sondol ngn bag..kesian..tu tandanya awek tu nak duduk situ..

Jay berkata...

@fadh leyanie:hehehe..tak best lah camtu..kalau nak duduk takyah lah nak sondol2 beg bagi hint..direct je cakap..hahaha