CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Rabu, 18 Mei 2011

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN

Hello to all blogger!!!
Peace be with you all!!!


Assalamuallaikum..kali ni Jay nak join lagi segmen Abg ben ni..Korang nak join juga??klik banner di atas..

Soalan abg ben kite
'SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI.'

Bagi saya memang setuju bahawa pihak pengantin lelaki harus menyediakan wang hantaran seratus peratus.Ini kerana melibatkan soal maruah keluarga pihak lelaki.Kita berkehendakkan anak perempuan mereka tetapi tidak dapat menyediakan wang hantaran seperti yang diminta.Bukankan akan memalukan diri.Jadi perlulah menyimpan terlebih dahulu sebelum menyunting seseorang.

Tapi dalam zaman ini harga barangan pun dah meningkat.Perempuan itu sendiri haruslah membantu lelaki yg bakal menjadi suaminya.Tidak lah pihak lelaki berhutang semata-mata hendak berkahwin dengannya.Itu pendapat akulah..Setiap orang berbeza pendapat kan..


Ok itu sahajalah abg ben...


SMILE ALWAYS!!!!!

2 ulasan:

cik ayin berkata...

tak join pun..

Rai berkata...

elok jugak kalau pengantin perempuan contribute jugak agar pihak lelaki tak tertekan..after all diorg da nak jadi husband and wife kan..

tapi janganlah sampai nak buat loan bagai..nanti anak da masuk lima pun loan utk hantaran tak habis bayar lagi..sapa yg nak jawab..

kesungguhan seseorang tu jgn dinilai dengan wang ringgit yg dia mampu sediakan..

Ourkizuna desu