CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Isnin, 11 April 2011

Renungan bersama....

Salam utk semua....walaupun hari ni aku busy but tetap nak tulis kat blog ni..hehehe...
hari ni adalah hari yg malas bag orang yg pemalas..malas nak g keje,malas nak g sekolah hahahah...aku x macam tu k..
walau penat macam mana pun aku tetap juga keje..melainkan aku dah terbaring tenat..
semlm kami sekeluarga mendapat khabar berita yg menyedihkan...kawan abah aku meninggal  dunia...
What????meninggal????
abah aku pun x sangka kawan dia tu akan meninggal dunia...arwah sempat juga pegi keje pada hari jumaat lepas..huhuhu...aku pun xsangka pakcik tu meninggal sdangkan aku tgok dia nampak sihat-sihat je..
xsiapa yg sangka kan bahawa ajal dh sampai..jadi aku ingin berkongsi dgn semua...
jgnlah kita lupa bahawa ajal kita semakin hari semakin dekat..bila masa xkira tempat juga kita boleh mati...jgnlah kita lupa dan lalai tanggungjawab kita padanya...

kumpul lah pahala sebnyak yg mungkin selagi masih terdaya..andai fizikal dah x bleh buat apa-apa baru nak buat pahala mungkin dah terlambat...jadi sama-samalah kita semua mencari kredhaan allah di dunia ni...tapi tanggungjawab di dunia jgn pula di abaikan kerana sibuk mencari pahala..biarlah seimbang amalan dunia dan juga akhirat..

4 ulasan:

Izyan Masri berkata...

ISNIN HARI PALING MALAS NAK BUAT MACAM2.TERUKNYA T_T

Jay berkata...

hehehe..biasalah tu Yan...kadang2 Jay pun sama juga..hahaha..

aniswany berkata...

ajal maut di tangan tuhan..kt mana2 pun bule kan..

Jay berkata...

yups..betul tu anis...xkira masa xkira tempat..