CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Best Follower Ever

Rabu, 27 April 2011

Zaman Tua aku!!!(wuwuwuw Dah tua ke aku??)

Hello to all blogger!!!
Peace be with you all!!!!!

Assalamuallaikum(jawab..tak jawab dosa):P.
Hah.semalam waa cerita zaman muda waa kan?.Hari ni waa nak cerita pulak zaman waa dah tua.
What thee??wei aku muda lagi lah(gelak korang yer aku dah tua?).Nampak sangat ke aku ni dah tua?wuwuwuwu.Sedihnye.(Cakaplah aku muda lagi..tak nak cakap tak nak kawan.kalau korang cakap korang sayang kat aku.)
Okaylah,aku mengaku aku dah tua.Back to the future.Eh salah.Back to the point.Lepas je aku SPM aku takde keje kat mana-mana restoran or pejabat.Waa duduk rumah jer bro.Keje waa hari hari hantar adik waa pegi sekolah.Balik je waa tolong mak waa kemas rumah(dah macam anak perempuan je).Biasalah bro,adik beradik waa semua lelaki.:P.
Dah siap je tugasan semua,it's landing time.Tidolah ape lagi.hehehe.Mak waa pun tak bising sebab keje semua dah settle.Bangun je tido waa p makan lah.Lepas tu waa standby nak pegi sekolah ambil adik waa.Itulah keje waa tiap-tiap hari.Bila kawan or cikgu tanya aku keje ape.Aku cakaplah aku tengah kursus,kursus ekonomi rumahtangga.Punyelah gelak sakan diaorang.Geram pun ada,lawak pun ada.Nak kelentong tak baik pulak kan??dosa tau.
Lepas tu adalah aku memohon SPA.Masa tu isi borang manual lagi tau.Boleh pilih sampai sepuluh jawatan untuk di mohon.Sekarang online dapat mohon 5 je kan?.Last-last ada juga yg panggil waa interview.Masa interview tu semua waa tengok gabra semacam(eksyen nye mamat ni...).Ada yg macam orang giler cakap sorang-sorang.Ada yg hafal nama-nama menteri kabinet..Hah??Waa??biasalah bro.Waa rileks je...(eksyen sngat lah mamat ni...tak sedar diri..).Giliran waa nombor 8.Orang yg pertama masuk lepas 30 minit baru keluar.Waa pun mula gabra.Yang first dah 30 minit,aku pulak berapa lama ye??.
Sampai giliran waa masuk bilik interview.Masuk je waa terus senyum kat orang yang nak interview waa tu.Diaorang soh waa perkenalkan diri waa.Apa lagi waa cakap lah berhabis-habisan.Yang paling killer punya soalan yang ditanya kat aku"Apa kelebihan yang awak ada?"Fuh...bepeluh aku nak jawab.Ape lagi aku kelentong jelah habis-habisan.Aku cakaplah yang aku tahu semua tarian tradisi suku kaum yang ada di Sabah..maklumlah waa ni bekas penari kebudayaan.Hah..jangan pandai cop waa lelaki lembut ye.
Waa lelaki sejati tau.Punyelah waa semangat cerita kat penemeduga tu.Daiorang pun seronok dengar.Tak sampai 10 minit waa dah keluar dari bilik temuduga.Semua pandang kat waa semacam(terasa macam artis pulak..:P)...Mana taknye semua masuk confirm keluar lepas 20 minit ke atas..waa dalam 10 minit dah keluar.Terasa banggalah juga kejap.Lepas je interview yang sukar tu nak menanti keputusannya..

Lain kali aku sambung lagi..dah panjang sangat ni..nanti boring pulak korang baca...hehehe..
Smile always!!!

nilah budak yg bangga tu






14 ulasan:

Warna Warni Kehidupan berkata...

owh ini bukan kategori zaman tua nih, tapi kategori zaman baru nak idop hehe

Jay berkata...

@WWK:haha..saje je letak tu takut2 kene label dah tua..hehehe

Izyan Masri berkata...

HARI TU ZAMAN REMAJA,PASTU TUA,LEPAS NI PERTENGAHAN PULAK XD

cik ayin berkata...

wahh..penari seyhh...heee :)

Jay berkata...

@izyan:lepas ni zaman kegemilangan ku.hehe

Jay berkata...

@cik ayin:hehe.dah hampir 7 tahun bersara dari penari.he

aniswany berkata...

wa pun dh byk kali ken pggil interview gov,tp haram xdpat pun.
huhu ter ckp wa plak...haha

Jay berkata...

@aniswany:belum rezki hang lagi tu.xpa hang jgn putus asa no.hehe

Nur Liyana berkata...

then apa jadi????smbung lagi!!!!

~Nabilah~ berkata...

sme ar...lps spm,x wat ape2 pown....dpt gak intrvw spa,tp x p pown...hehehe

Jay berkata...

@Nur Liyana:nanti Jay sambung lagi k..hehe

Jay berkata...

@~Nabilah~:Nape x pegi nabilah??hehe..

najihah sahami berkata...

hai budak bangga!!hahaha

Jay berkata...

@najihah sahami:umah aih...ekau kato den budok bangga??hehehe..memang bangga pon...ngeh ngeh..